Previous Next
Η σχέση μας με το Περιβάλλον


Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής απασχολεί όλο και περισσότερους τα τελευταία χρόνια. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο οικιστικός τομέας στη χώρα µας, καταναλώνει περίπου 35% της ενέργειας και συμβάλλει στην παραγωγή του 43% του CO2 που εκλύεται στην ατμόσφαιρα.

Συνεπώς ως δραστηριοποιούμενοι στον εν λόγω τομέα, αναλάβαμε πρωτοβουλίες μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα του γραφείου μας, με στόχο τον εκμηδενισμό του και προχωρήσαμε σε δράσεις για την εν γένει ανατροπή του ενεργοβόρου όσο και μολυσματικού μοντέλου που έχει κυριαρχήσει.
 

Συνοπτικά οι δράσεις είναι:
 
  Το γραφείο μας διαθέτει ηλεκτρικό όχημα για τις μετακινήσεις που απαιτούνται καθώς και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος. 
 
  Υποστηρίζουμε σθεναρά τη μείωση χρήσης ενεργοβόρων οχημάτων για τις σύντομες αποστάσεις για τα περιβαλλοντικά αλλά και σωματικά οφέλη που παρέχει. 
 
  Αξιοποιούμε τις σύγχρονες τεχνολογίες προγραμματίζοντας ψηφιακές συναντήσεις με πελάτες, υπηρεσίες και συνεργάτες. 
 
  Υποστηρίζουμε την ψηφιοποίηση των διαδικασιών επενδύοντας σε υποδομές και λογισμικά περιορίζοντας τη χρήση χαρτιού στο ελάχιστο. 
 
  Σε κάθε παραγωγή έντυπου υλικού γίνεται  περιβαλλοντική αντιστάθμιση με φύτευση δένδρων. 
 
  Υιοθετήσαμε μέσω του προγράμματος της WWF τμήμα παραλίας στα Ν.Μουδανιά https://adoptabeach.wwf.gr/teams/texniko-grafeio-tyrxanidh προκειμένου να καταγράφεται η μόλυνση και να υιοθετούνται δράσεις καθαριότητας
 
  Επενδύσαμε μέσω του προγράμματος της  Genervest (powered by Greenpeace)  https://members.genervest.org/el/open-opportunities/kaboni-electrification-program προκειμένου να  παρασχεθεί ηλεκτρισμός σε  50~250 σπίτια σε κοινότητα του Burundi  χωρίς οποιαδήποτε περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πλανήτη.
 
  Ως μελετητική ομάδα δεν αναλαμβάνουμε μελέτες για νέα κτήρια τα οποία βασίζουν τις θερμικές τους απαιτήσεις σε ορυκτά ή/και μεταβατικά καύσιμα 
 
  Ως κατασκευαστική ομάδα δεν αναλαμβάνουμε έργα ( ανακαινίσεις, αυτεπιστασίες) που προϋποθέτουν την εγκατάσταση εξοπλισμού θέρμανσης που βασίζεται σε ορυκτά ή/και μεταβατικά καύσιμα.
 
  Όλες οι εγκαταστάσεις του γραφείου μας είναι αυτοματοποιημένες έτσι ώστε να μην σπαταλάται ενέργεια από την αμέλεια του ανθρώπινου παράγοντα!